• Gratis verzendkosten boven de € 75
 • Voor 19:00 besteld, de volgende dag verzonden!
Claire Pante - zadelpasser - Vlaams-Brabant - Limburg - Antwerpen - Frank Baines - MSFC - Saddle Professional - Saddefit 4 life - gediplomeerd - dressuur

Over mij

Gediplomeerde Zadelpasser met Passie voor Paarden

Zadel Exact: Professioneel Gediplomeerd Zadelpasser - De Expert in Perfecte Zadelpasvormen - Claire Pante - gediplomeerd - erkend zadelpasser - Zadel Exact - Professioneel Gediplomeerd Zadelpasser - regio Vlaams-Brabant - Limburg - Antwerpen - België -do

Een Levenslange Passie voor Paarden

Mijn naam is Claire Pante en ik ben van jongs af aan al bezig met paarden. Mijn liefde voor deze prachtige dieren en de uitdagingen die ik zelf heb ervaren, hebben tot mijn carriëre als zadelpasser geleid. Met mijn expertise en ervaring wil ik nu paarden en ruiters helpen om hun comfort te verbeteren en hun prestaties naar een hoger niveau te tillen. 

Een gediplomeerd zadelconsultent

Om mijn passie voor zadelpassen verder te ontwikkelen, heb ik de opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant voltooid. Mijn honger naar kennis houdt echter nooit op. Daarom heb ik vervolgens de zadelmodules van Saddle Professional gevolgd en heb ik verschillende stagedagen gelopen om mijn expertise verder te verbeteren. Het welzijn van het paard is voor mij van het grootste belang, en ik geloof dat voortdurende bijscholing essentieel is om de beste resultaten te bereiken. Ondertussen volg ik weer een bijkomende opleiding van Saddlefit 4 Life.

Oog voor Paardenwelzijn

Om het comfort van jouw paard te verhogen en de prestaties te verbeteren, werken we multidisciplinair samen met andere professionals, zoals fysiotherapeuten, hoefsmeden, collega zadelpassers en bitfitters. Door onze expertise te bundelen, zorgen we ervoor dat jouw paard zich comfortabel voelt en optimaal kan presteren.

Continu Leren en Bijblijven

De wereld van paardenwelzijn en zadelpassen staat nooit stil. Daarom streef ik er altijd naar om up-to-date te blijven door het volgen van verschillende opleidingen en bijscholingen. Ik ben vastberaden om mijn kennis te blijven vergroten, zodat ik de beste service kan bieden aan mijn klanten en hun geliefde paarden.

Ontdek het Verschil met Zadel Exact

Bij Zadel Exact combineren we passie, expertise en aandacht voor het welzijn van jouw paard. Of je nu problemen ondervindt met je huidige zadel, een routine controle, op zoek bent naar een nieuw zadel, of gewoon advies nodig hebt, we staan klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw rijervaring en de prestaties van jouw paard kunnen optimaliseren.

Zadelpasser België - Vlaams-Brabant - Antwerpen - Limburg

Voortdurende Bijscholingen om Jouw Paard en Jou Te Blijven Ondersteunen

Bijscholingen

 • 19/7/2022 'De invloed van het paard op de ligging van het zadel' - Takt Academy
 • 28/10/2022 'Masterclass Treeclix'
 • 4/12/2022 'Improving Horse and Rider Performance with Dr. Russel MacKechnie-Guire' Centaur Biomechanics  
 • 31/1/2023 Whole horse, saddle and rider evalution
 • 9/3/2023 Halsproblemen bij paarden - door Stefan Cokelaere
 • 18/4/2023 Zadel uitbalanceren m.b.t. wolvulling - Ninon Schutte
 • 25/5/2023 Pain Behaviours in the Ridden Horse & Potential Causes - Shelby Dennis
 • 6/6/2023 Recognising, understanding and managing saddle slip with Russell MacKechnie-Guire and Mark Fisher
 • 26/6/2023 Ruitervoorkeuren en action type profiel door Jenny Veenstra

Interessante links

Het zadel vormt een cruciale schakel tussen ruiter en paard, en daarom is een goede pasvorm essentieel.

Een zadel dat niet goed past, kan pijn veroorzaken en zelfs tot blessures leiden. Het is daarom belangrijk om je zadel regelmatig te laten controleren, net zoals je dat doet voor je paard.

Door juiste training, zorgvuldige opvolging van het zadel en een goed stalbeheer - waaronder regelmatige bezoeken aan de hoefsmid, tandarts en deskundige fysiotherapeut of osteopaat - kun je voorkomen dat aanvankelijke klachten zich ontwikkelen tot blessures of overbelasting. 

 • RS riding
  Wil je graag online leren hoe je een paard op een paardvriendelijke, correcte manier dressuurmatig kan trainen? Of je zit vast in jouw training? Dan is dit echt een aanrader.
 • Tuig- en zadelmaker Spuijbroek
  Voor alle leerbewerking, herstellingen en zelfs leercreaties kan je bij Maartje terecht. 
 • Ekibalance
  Lisbeth is een dierenosteopaat EDO® en dierenacupuncturist. Ook doet ze aan medical taping. Bovendien kan ze jou en je paard begeleiden bij revalidatie of het correct trainen van je paard. 
 • Equinefit Kari-Ann
  Zoek je iemand die jou kan helpen met jouw eigen lichaam en/ of dat van jouw paard? Check dan zeker Equinefit Kari-Ann. Naast haar kennis over revalidatie en kinesitherapie bij mensen, is zij fysiotherapeut (en weldra ook osteopaat) voor dieren. Bovendien is zij Elite Bridle & Bit Fitter.