• Gratis verzendkosten boven de € 75
  • Voor 19:00 besteld, de volgende dag verzonden!

Welkom bij Onze Blog 

Bij Zadel Exact zijn we gepassioneerd door paarden en het effect van zadels op deze paarden. We begrijpen de behoeften en interesses van onze paardengemeenschap, en daarom hebben we deze blog gecreëerd als een bron van waardevolle informatie, inspiratie en inzichten.

Onze blog is de plek waar we onze kennis delen, de laatste trends bespreken en diep ingaan op onderwerpen die jou en je interesses aangaan. Wil je graag meer over iets weten, mag je een blog-verzoek sturen!

We geloven in het delen van eerlijke en goed onderbouwde informatie om je te helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen en om je passie te voeden. 

Veel leesplezier!

Het belang van een goede singel

Singels zijn een onmisbaar onderdeel en moeten net als het zadel zelf goed passen bij de anatomie van het paard. In deze blog ontdek je waarom de keuze van de juiste singel en de plaatsing ervan van cruciaal belang zijn voor het comfort en welzijn van je paard. Wil je meer weten over de juiste lengte, lees dan Hoe lang moet mijn singel zijn?

Lees meer »

Waarom een zadelcontrole uitvoeren?

Als gepassioneerde paardeneigenaar en ruiter weet je als geen ander hoe belangrijk het is om jouw trouwe viervoeter comfortabel en gezond te houden tijdens het rijden. Meer en meer ruiters weten het inmiddels maar toch wordt het zadel soms nog over het hoofd gezien. Een goed passend zadel is niet alleen essentieel voor het paardenwelzijn, maar het heeft ook directe invloed op jouw rijcomfort en prestaties. 

Lees meer »

Hoe lang moet mijn singel zijn?

Vroeger werd aangenomen dat de hoogste druk van de singel op het borstbeen van het paard lag. Maar nieuwe inzichten uit een studie die drukmetingen combineerde met ganganalyse hebben laten zien dat de hoogste druk zich bevindt achter de elleboog van het paard.

Lees meer »