Zadelpassen met passie

Laat je paard vrij bewegen door een Master Saddle Fitting Consultant

Wie ben ik?

Mijn naam is Claire Pante, gepassioneerd door paarden. Doordat ik zelf tegen enkele problemen ben aangelopen, is mijn passie voor zadels ontstaan. Als eerste heb ik de opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant gevolgd. Daarna heb ik de zadelmodules van Saddle Professional gevolgd en verschillende stagedagen gelopen. Nu wil ik veel paarden en ruiters helpen om leed door slecht passende zadels te voorkomen.

Het paardenwelzijn staat bij mij op de eerste plaats. Daarom is het belangrijk om multidisciplinair te werken en goede contacten te hebben met andere professionals zoals fysiotherapeuten, hoefsmeden, collega zadelpassers en bitfitters. 

De kennis betreffende paardenwelzijn en zadels evolueert continu. Ik tracht steeds up-to-date te blijven door het volgen van verschillende opleidingen en bijscholingen. 

 • 19/7/2022 'De invloed van het paard op de ligging van het zadel' - Takt Academy
 • 28/10/2022 'Masterclass Treeclix'
 • 4/12/2022 'Improving Horse and Rider Performance with Dr. Russel MacKechnie-Guire' Centaur Biomechanics  
 • 31/1/2023 Whole horse, saddle and rider evalution
 • 9/3/2023 Halsproblemen bij paarden - door Stefan Cokelaere

Enkele links die de moeite waard zijn om te bekijken

Het zadel is een heel belangrijke schakel tussen de ruiter en het paard. Een slecht passend zadel zorgt voor pijn en kan zelfs voor blessures zorgen. Het is geen overbodige luxe om je zadel regelmatig te laten controleren, net zoals je paard.
Correct trainen, goede zadelopvolging en een goed (stal)management zoals op regelmatige basis de smid, tandarts en een consult van een fysiotherapeut of osteopaat kan ervoor zorgen dat beginnende klachten niet uitgroeien tot blessures of overbelasting.

 • RS riding
  Wil je graag online leren hoe je een paard op een paardvriendelijke, correcte manier dressuurmatig kan trainen? Of je zit vast in jouw training? Dan is dit echt een aanrader.
 • Tuig- en zadelmaker Spuijbroek
  Voor alle leerbewerking, herstellingen en zelfs leercreaties kan je bij Maartje terecht. 
 • Ekibalance
  Lisbeth is een dierenosteopaat EDO® en dierenacupuncturist. Ook doet ze aan medical taping. Bovendien kan ze jou en je paard begeleiden bij revalidatie of het correct trainen van je paard. 
 • Equinefit Kari-Ann
  Zoek je iemand die jou kan helpen met jouw eigen lichaam en/ of dat van jouw paard? Check dan zeker Equinefit Kari-Ann. Naast haar kennis over revalidatie en kinesitherapie bij mensen, is zij fysiotherapeut (en weldra ook osteopaat) voor dieren. Bovendien is zij Elite Bridle & Bit Fitter.

Onze Diensten

Past jouw zadel?
Wil je een zadel van superieure kwaliteit op maat van jouw paard?
Een zadel kan niet zonder passende accessoires.
Kies voor de technologisch ontwerpen en innovatieve design van de stijgbeugels van Tech Stirrups.
Een heerlijk zachte singel of kwalitatief hoogstaande stijgbeugelriemen, Frank Baines heeft ze.
Voorkom leed door een slecht passend zadel. Laat je zadel tijdig controleren.

Maak een afspraak