Hoe lang moet mijn singel zijn?

Te korte singel
singel die lang genoeg is

Ontdekking door Drukmetingen en Ganganalyse

Vroeger werd aangenomen dat de hoogste druk van de singel op het borstbeen van het paard lag. Maar nieuwe inzichten uit een studie die drukmetingen combineerde met ganganalyse hebben laten zien dat de hoogste druk zich bevindt achter de elleboog van het paard.

 

Piekdruk en Bewegingsmoment

Achter de elleboog ontstaat een piekdruk die in verband staat met het bewegingsmoment/ timing van het paard. Bij elke pas die het paard zet, oefent de singel druk uit. Omdat de singel over een knooppunt van verschillende spieren loopt, heeft dit invloed op de beweging van het paard.

 

Verlichten van Druk achter Ellebogen

Singels die speciaal ontworpen zijn om de druk achter de ellebogen te verlichten, blijken de beweging en symmetrie van het paard te verbeteren. Het effect van de singel op de beweging van het paard is dus aanzienlijk.

 

Belang van de lengte van de Singel

Als de gespen van de singel zich achter de ellebogen bevinden, wordt de druk verhoogd. Een voldoende lange singel is daarom essentieel. Het is zelfs aan te raden om een zo lang mogelijke singel te gebruiken.

 

Advies van Gediplomeerd Zadelpasser

Het effect van een singel op de beweging van het paard is niet te onderschatten. Bespreek daarom altijd de pasvorm, het ontwerp en de plaatsing van de gespen met een gediplomeerd zadelpasser. Hun expertise helpt om het comfort en de prestaties van je paard te optimaliseren.

Wil je graag meer weten dan is dit artikel en deze studie van Centaur Biomechanics interessant om te lezen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.